Медицински дейности

Клиника Борола предоставя широка гама от клинични и специализирани услуги, с цел да се подобри здравето на децата и възрастните.

Амбулаторна грижа

В амбулаторния център работят квалифицирани общопрактикуващи лекари и изтъкнати специалисти в различни медицински области – гинекология, дерматология, офталмология, УНГ, пулмология, кардиология, ендокринология и др.

Специализирани програми

Базирайки се на философията за цялостната грижа за здравето на вашето семейство, Борола създаде специализирани здравни програми, които са изключително популярни и се ползват с авторитет сред лекари и пациенти. Това прави Клиника Борола уникална!

Еднодневен стационар

Предлагаме грижа за пациенти, чиито заболявания изискават еднодневнен престой или извънболнично наблюдение. Стационарът разполага с оборудване и условия за периодичнно и активно наблюдние на пациентите от лекари, сестри и друг помощен персонал.

Еднодневна хирургия

Предлагаме извънболнична или еднодневна хирургична помощ, най-често за интервенции, с по-малка сложност от операциите, изискващи хоспитализация. Хирургичния отдел се състои от модерна операционна зала със специални климатични условия.

Запишете си час онлайн

За бързи запитавания / спарвки моля обадете се в клиниката на тел. +359 2 983 6211

Галерия

Лабораторни изследвания

Нашата лаборатория е акредитирана от Министерството на здравеопазването и напълно покрива изискванията на високия стандарт за лабораторно качество. Разполагаме с най-съвременна апаратура, която гарантира прецизност и ефективност на изследванията. Екипът, който работи с нея, е висококвалифициран и се състои от лекари – специалисти по клинична лаборатория и клинична имунология, лабораторни асистенти, химици, биолог и генетик. За улеснение на пациентите извършваме дейности и по линя на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.

Биохимични изследвания

Извършваме количествен и качествен анализ на телесни течности като кръв, урина, гръбначно мозъчна течност /ликвор/. Изследванията включват едновременно обикновени и специализирани тестове. Извършва се широко разнообразие от лабораторни анализи – от изследване на електролити, липиди, ензими и състав на урината до по–комплексните и сложни анализи, като туморни маркери.

Изследвания на кръвосъсирването

Определят се възможностите на организмът да контролира кървенето след наранявне или първичен кръвен застой. Лабораторията по кръвосъсирване предлага широк обем от клинично значими анализи. Тестовете за кръвосъсирване и изчисляване на протромбиновото време се използват за диагностициране и мониторинг на кръвни заболявания и други хемотологични проблеми.

Имунологични

Лабораторната услуга предоставя широка гама от тестове за определяне на кръвната група, с едновременно определяне на антителата. Консултации се извършват от главният лекар на лабораторията, който е специалист по имунология и трансфузионната хематология.

Хематологични

Отделът се занимава с изследване на кръвта и нейните основни съставки – еритроцити, левкоцити, тромбоцити. Предлагаме голямо разнообразие от изследвания. От тях най-често се възлага пълна кръвна картина /изчислява се количеството на всички клетъчни елементи/. Резултатите помагат при диагностицирането на заболяванията и за контрол на ефекта от лечението след поставената диагноза.

Хормонални

Измерването на хормоналните нива е важно при поставяне на точната диагноза на ендокринните заболявания. То също позволява да се контролира хормоналното ниво с цел да се поддържа неговия оптимален физиологичен баланс. Предлагаме голямо разнообразие от изследвания на хормоните на щитовидната жлеза, хипофизата, паращитовидните жлези и др.

Микробиологични

Микробилогичната лаборатория предлага пълен набор от бактериологични, микологични /гъбични/, вирусологични, паразитологични изследвания. В нея работят квалифицирани специалисти, които извършват изключително прецизни, точни, и навременни тестове, използвайки стандартни и иновативни методи.

Ценоразпис на клинико-лабораторни изследвания

Признания

Изразявам горещата си благодарност към д-р Петрова от Клиника Борола. От доста време ме мъчат мигренозни пристъпи, особено при атмосферни промени и нервно натоварване. В такъв критичен момент потърсих нейната помощ и тя ми изписа Мигренон – по една таблетка, след хранене. Организмът ми понесе без никакви проблеми това лечение. Сега се чувствам чудесно. Благодаря на д-р Петрова и на целия екип на Клиника Борола за проявената човечност, отзивчивост и внимание.
Марин Тодоров
София
Искам да благодаря д-р Дилова за професионализма, с който се отзова към моите здравословни проблеми. Преживях ужасни тревоги, защото помислих, че имам тумор на млечната жлеза. За щастие съмненията ми се оказаха неверни. В Клиника Борола получих вестранна подкрепа – лекарска и човешка. Още веднъж горещо БЛАГОДАРЯ!
Иван Стаменов
София
След тежка бременност напълнях с 15 килограма, с които въпреки постоянните диети не успявах да се разделя. Бях вечно гладна и изнервена, поради което трудно се справях с ежедневните си задачи. Докато търсех в Интернет поредната диета, попаднах случайно на информация за Калорекс. Поръчах си го от сайта на Борола – МОМО. Сега съм благодарна на Калорекс и съм убедена в неговия „железен ефект“. Върнах си предишните килограми и самочувствие. Препоръчвам го на всички, които държат на приятния си външен вид.
Камелия Богданова
Варна